Протистояння зовнішнім силам: ще одна країна готова допомогти Казахстану

Читать на русском
Експерти зазначають, що Китай побоюється, що нестабільність у сусідньому регіоні може загрожувати імпорту енергоресурсів і спільним проектам.
Фото: РИА Новости

Китай готовий активізувати співпрацю правоохоронних органів і безпеки з Казахстаном та допомогти протистояти втручанню «зовнішніх сил».

Про це повідомляє Reuters, з посиланням на заяву міністра закордонних справ Китаю Ван І.

Зазначається, що китайський чиновник провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Казахстану Мухтаром Тлеуберді.

«Недавні заворушення в Казахстані показують, що ситуація в Центральній Азії, як і раніше, дає серйозні виклики, і це ще раз доводить, що деякі зовнішні сили не хочуть миру і спокою в нашому регіоні», - заявив Ван І.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

При цьому, експерти відзначають, що Китай побоюється, що нестабільність у сусідньому регіоні може загрожувати імпорту енергоресурсів і спільним проектам, а також безпеці в автономному районі Сіньцзян, який має спільний кордон з Казахстаном понад 1,7 тисячі кілометрів завдовжки.

«Китай готовий спільно протистояти втручанню та проникненню будь-яких зовнішніх сил», - резюмував глава МЗС Китаю.

Нагадаємо, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв сьогодні на засіданні заявив, що в країні відновлено повний порядок.

У свою чергу президент РФ Володимир Путін порівняв протести у Казахстані з «технологіями Майдану».

Також, у Казахстані зросла кількість затриманих в ході придушення протестів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: