У Казахстані зросла кількість затриманих в ході придушення протестів

Читать на русском
Силовики продовжують проводити зачистки в найбільш проблемних регіонах, проте в цілому ситуація в Казахстані стабілізується.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Казахстані силові структури починаючи з 2 січня і станом на вечір 9 січня затримали за участь у масових протестах проти уряду не менше 5,8 тисячі осіб.

Про це повідомляють телеканал Хабар24 і пресслужба президента Казахстану.

«Зараз порушено 125 кримінальних справ, в органи поліції доставлені 5,8 тис.осіб, серед них є значна кількість іноземців» - заявили у Токаєва, додавши, що правоохоронні органи країни завели за фактами погромів і опору владі 125 кримінальних справ.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Телеканал же стверджує, що в ході протестів затримано 5969 осіб. Силовики продовжують проводити зачистки в найбільш проблемних регіонах, проте в цілому ситуація в Казахстані стабілізується.

Раніше Міністерство охорони здоров'я Казахстану спростувало інформацію про 164 загиблих під час протестів. Опубліковану інформацію назвали «технічною помилкою».

У Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести по всій країні.

По всьому Казахстану ввели червоний рівень терористичної загрози. Президент Токаєв наказав силовикам стріляти на поразку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: