МОЗ Казахстану спростувало інформацію про 164 загиблих під час протестів

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я Казахстану спростувало інформацію про 164 загиблих під час протестів. Опубліковану інформацію назвали технічною помилкою.
TENGRINEWS.KZ

Міністерство охорони здоров'я Казахстану спростувало інформацію про 164 загиблих під час протестів. Опубліковану інформацію назвали «технічною помилкою».

Про це повідомляє Радио Азаттьік.

Зазначимо у неділю, 9 січня, дані про 164 загиблих були опубліковані у Телеграм-каналі, яке перебуває в компетенції міністерства інформації та суспільного розвитку. Пізніше влада Казахстану назвала цю публікацію «технічною помилкою».

Наразі офіційна кількість жертв залишається невідомою.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Відомо, що за новими даними МВС Казахстану, загинули 16 та отримали поранення понад 1300 співробітників поліції, військовослужбовців Національної гвардії та Міністерства оборони, а також спеціальних органів.

Нагадаємо, напередодні Міністерство внутрішніх справ Казахстану повідомляло про вісьмох загиблих та 317 постраждалих співробітників правоохоронних органів. Це були перші офіційні дані про жертв та постраждалих під час протестів у Казахстані.

у Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв для боротьби з протестами спочатку залучив спецпризначенців й армію, а потім звернувся за військовою допомогою в ОДКБ. По всьому Казахстану ввели червоний рівень терористичної загрози. Президент Токаєв наказав стріляти на поразку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: