Папа Римський відреагував на події у Казахстані

Читать на русском
Сьогодні Папа Римський Франциск під час молитовної зустрічі з римлянами та паломниками помолився за відновлення суспільної гармонії у Казахстані.
З відкритих джерел

Сьогодні Папа Римський Франциск під час молитовної зустрічі з римлянами та паломниками помолився за відновлення суспільної гармонії у Казахстані.

Про це повідомляє видання VaticanNews.

Протести в Казахстані: чому їх некоректно порівнювати з Євромайданом та як далі можуть розвиватися подіїПолітолог розповів, чому некоректно порівнювати події у Казахстані з Євромайданом в Україні та як можуть розвиватися події далі.

За інформацією ЗМІ, під час свого звернення до паломників, які, попри дощ, зібралися опівдні в неділю, 9 січня, на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Франциск поділився з ними болем від повідомлень про жертви під час протестів, які в ці дні відбуваються у Казахстані.

«Молюсь за них і за їхніх родичів, і бажаю якнайшвидше знову знайти суспільну гармонію завдяки пошукам діалогу, справедливості та загального блага», – сказав понтифік.

Нагадаємо, у Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести по всій країні.

Президент країни Касим-Жомарт Токаєв для боротьби з протестами спочатку залучив спецпризначенців та армію, а потім звернувся по військову допомогу до ОДКБ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: