Посол України озвучив очікування від Шольца щодо нормандського формату

Читать на русском
В Україні хочуть, щоб канцлер Олаф Шольц усвідомив усю відповідальність Німеччини за те, щоби Нормандський процес став результативним.
фото з відкритих джерел

Україна сподівається, що канцлер Німеччини Олаф Шольц усвідомлює всю відповідальність Німеччини за те, щоб Нормандський процес став результативним.

На цьому наголосив посол України в Німеччині Андрій Мельник на конференції послів України в державній резиденції «Синегора» в Івано-Франківській області у вівторок, 21 грудня, передає Інтерфакс-Україна.

Зеленський, Макрон та Шольц закликали Росію відновити Нормандський форматГлави держав Володимир Зеленський, Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц закликали Росію до подальшої роботи у рамках Нормандського формату.

«Чи вдасться нам відновити Нормандський формат у тому контексті, як ми цього бажаємо (оскільки це зараз єдиний інструмент, який ми маємо, його треба перезавантажити) стане зрозуміло вже найближчим часом. Ми сподіваємося, що новий канцлер усвідомлює всю відповідальність Німеччини як держави-посередника за те, щоб цей процес таки став результативним, а не був лише процесом заради процесу», - сказав Мельник.

Він підкреслив, що в цьому полягає головний виклик для української дипломатії.

«Вже у найближчі тижні, місяці ми зможемо зрозуміти, якою буде роль Німеччини у цьому новому контексті та нового керівництва Німеччини», - додав Мельник.

Також Мельник зазначив, що сподівається, що німецький політикум усвідомлює геополітичні наслідки для безпеки Європи, щоб членство України в НАТО було можливим.

Раніше Мельник заявив, що Нормандський формат можуть продовжити без участі Росії.

А у МЗС повідомляли, що Україна не дасть Росії знищити нормандський формат.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: