Справу нардепа Лероса скеровано до суду – ДБР

Читать на русском
Справу щодо народного депутата Гео Лероса скеровано до суду. Він підозрюється у хуліганстві за свою поведінку у Раді та в невиконанні рішення суду.
5 канал

Справу щодо народного депутата Гео Лероса скеровано до суду. Його підозрюють у хуліганстві за свою поведінку у Раді та в невиконанні рішення суду.

Про це повідомляє сьогодні пресслужба ДБР.

У відомстві зазначили, що слідчі ДБР у межах розслідування у кримінальному провадженні встановили, що 4 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави.

Підозра Леросу за «хуліганство у Раді»: правозахисник розповів про перспективи справиГео Леросу вручили підозру за хуліганство у Раді. Чи справді його дії тягнуть за собою статтю, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«У іншому епізоді слідчі ДБР встановили, що 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в одній із соціальних мереж», - повідомили в ДБР.

У ДБР повідомили, що одночасно вказаною постановою суду нардепа Лероса зобов’язано спростувати поширену ним інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст. Зазначене рішення суду 11 серпня 2021 року набрало законної сили та є чинним.

«Однак, Лерос умисно не виконав рішення суду, хоча був належним чином з ним ознайомленим та мав для цього реальні можливості», - зазначили в ДБР.

Кваліфіковано кримінальні правопорушення у першому випадку за ч. 1 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства); у другому – за ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

Нагадаємо, 4 листопада Лерос, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави та показав середній палець президентові України Володимиру Зеленському.

В іншому епізоді йдеться про пост Лероса у Facebook від 29 березня 2020 року з критикою брата голови ОПУ Дениса Єрмака.

11 листопада ДБР та ГПУ вручили підозру Леросу. А 18 листопада Леросу обрали запобіжний захід «за середній палець у Раді».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: