Леросу повідомили ще про одну підозру

Читать на русском
Нардепу Гео Леросу оголосили про підозру за невиконання рішення суду. Йдеться про позов Дениса Єрмака до Лероса з приводу його висловлювань у соцмережі про нібито продаж держпосад.
Гео Леросфото РБК-Україна

Нардепу Гео Леросу оголосили про підозру за невиконання рішення суду. Йдеться про позов Дениса Єрмака до Лероса щодо його висловлювань у соцмережі про «продаж держпосад». Суд зобов'язав нардепа спростувати сказане, проте цього не зробив.

Про це повідомила пресслужба ДБР у п'ятницю, 12 листопада.

Підозра Леросу за «хуліганство у Раді»: правозахисник розповів про перспективи справиГео Леросу вручили підозру за хуліганство у Раді. Чи справді його дії тягнуть за собою статтю, читайте у матеріалі «Слово і діло».

«Слідчі ДБР встановили, що 11 серпня 2021 року Київський апеляційний суд визнав недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в одній із соціальних мереж», - йдеться у повідомленні.

Своєю ухвалою суд зобов'язав Лероса спростувати поширену ним інформацію. Нардеп мав оприлюднити затверджений текст. Це рішення суду 11 серпня 2021 року набуло чинності і є дійсним.

Як зазначили у ДБР, нардеп був ознайомлений із рішенням суду, але не виконав його навмисно.

На Лероса двічі було накладено грошові стягнення, також його попереджали про кримінальну відповідальність.

В результаті – слідчі отримали достатні докази для повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 382 ККУ (невиконання судового рішення). Санкція статті – до 3 років ув'язнення.

Нагадаємо, один зі своїх постів у Facebook Лерос підписав так: «Відео докази як Єрмак через свого брата барижить державними посадами, впроваджує свою програму в правоохоронні структури та оборонку (привіт з Росії), і заробіток на державі».

Денис Єрмак подав на Лероса до суду. Київський апеляційний суд задовольнив позов Єрмака та зобов'язав Лероса спростувати свої слова.

Зазначимо, це вже друга підозра Леросу цього тижня. Раніше ДБР та ГПУ повідомили йому про підозру за непристойну поведінку в Раді та хуліганство.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: