Підстав для обрання запобіжного заходу Леросу поки що немає – Офіс генпрокурора

Читать на русском
Поки немає підстав для обрання Гео Леросу запобіжного заходу, якому сьогодні повідомили про підозру за непристойний жест у Раді.
Гео Леросфото РБК-Україна

Наразі відсутні підстави для обрання народному депутату Гео Леросу запобіжного заходу, якому сьогодні вранці повідомили про підозру за «хуліганство в Раді».

Про це повідомили в Офісі генпрокурора у четвер, 11 листопада, пише «Інтерфакс-Україна».

Підозра Леросу за «хуліганство в Раді»: з'ясувалося, що загрожує нардепуНародному депутату Гео Леросу сьогодні вручили підозру за непристойний жест у бік Зеленського на засіданні Ради. Лероса можуть оштрафувати або заарештувати.

«Наразі відсутні підстави для звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу народному депутату України», - йдеться у повідомленні.

Водночас у відомстві наголосили, що у разі невиконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов'язків (ст.177 Кримінального процесуального кодексу України), надалі може бути вирішено питання щодо необхідності застосування до нього запобіжного заходу.

«З урахуванням вимог ст.299 КПК України, це може бути особисте зобов'язання або особиста порука, оскільки під час досудового розслідування кримінальних провин не допускається застосування інших запобіжних заходів», - пояснили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, сьогодні вранці народному депутату Гео Леросу вручили підозру за непристойний жест на засіданні Верховної ради, у якому брав участь президент Володимир Зеленський.

Як уточнили у ДБР, Лероса підозрюють у грубому порушенні громадського порядку за мотивами явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України). Йому загрожує штраф або арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: