Нардеп Лерос у власних інтересах направив звернення до Зеленського – НАЗК

Читать на русском
У Нацагентстві встановили, що член українського парламенту направляв до українського президента звернення у своїх інтересах.
Гео Леросфото: Цензор.НЕТ

Національне агентство з питань запобігання корупції вважає конфліктом інтересів звернення народного депутата Гео Лероса до президента Володимира Зеленського, в якому він піднімає питання у власних інтересах.

Відповідні матеріали були передані до суду, повідомили «Слово і діло» у НАЗК.

Як стверджують у Нацагентстві, на Лероса склали адміністративний протокол про конфлікт інтересів. На думку органу, політик вніс до Верховної ради депутатський запит до президента Зеленського, який становив його власний інтерес; не повідомив про це під час розгляду та підтримки запиту, а також узяв участь у розгляді та голосуванні за підтримку власного запиту.

«5 листопада 2021 року уповноважена особа Національного агентства склала протоколи про адміністративні правопорушення стосовно народного депутата Гео Лероса за вчинення ним адміністративних правопорушень, передбачених частинами 1,2 ст. 172-7 КУпАП», – наголосили у Нацагентстві.

У НАЗК повідомили, що скерували протоколи стосовно Лероса до Печерського районного суду Києва.

«Слово і діло» звернулося до нардепа по коментар, проте він не відповів. Раніше у Facebook він писав, що Нацагентство нібито склало цей протокол про корупцію з подачі Державного бюро розслідувань.

«НАЗК щодо мене складе 2 протоколи про корупцію за те, що я задав питання президенту. Вперше в історії НАЗК це буде зроблене за запитання президенту та вперше в історії з подачі ДБР, що є взагалі перевищенням їх повноважень», – писав депутат.

У документах, які НАЗК направляло Леросу, вказувалося, що нардеп вніс до Верховної ради запит до Зеленського, в якому ставилося таке питання: «Щодо особистого контролю президента Володимира Зеленського за поданням Андрієм Єрмаком повідомлення про суттєві зміни в майновому стані через витрати, пов'язані з оплатою 2300 замовних сфабрикованих матеріалів у телеграм-каналах та ЗМІ, з 13 по 20 вересня 2021 року, з метою дискредитації народного депутата Гео Лероса». На думку Нацагентства, це становить особистий інтерес політика, а значить є конфліктом інтересів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: