Росія «кинула» Аргентину з поставками вакцини «Супутник V» – ЗМІ

Читать на русском
Станом на липень 2021 року Аргентина недоотримала 5,5 мільйона доз першого компонента Супутника і 13,1 мільйона — другого.
Супутник VВікіпедія

В Аргентині заявили, що можуть розірвати контракт з Росією на поставку вакцини «Супутник V», оскільки постачальник не виконав свої зобов'язання.

Про це повідомляють видання La Nacion і Bloomberg.

Основним джерелом інформації виявилося повідомлення радниці президента Аргентини Сесілії Ніколіні на адресу Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ), який відповідає за експорт вакцини. У листі зазначено, що станом на липень 2021 року Аргентина недоотримала 5,5 мільйона доз першого компонента «супутника» і 13,1 мільйона — другого. Відповідно, контракт знаходиться під загрозою розірвання, оскільки з обіцяних 30 млн доз вакцини за фактом поставлені 12 млн, з яких 9,4 млн доз першого компонента і 2,5 млн доз - другого.

В Україну не зможуть в’їхати іноземці, вакциновані «Спутником V» – ДержприкордонслужбаУ Держприкордонслужбі заявили, что люди, які вакцинувалися вакциною Спутник V, не зможуть в'їжджати в Україну.

Чиновниця підтвердила справжність листа, проте заявила журналістам, що його не варто сприймати, як загрозу, оскільки відносини між країнами знаходяться на хорошому рівні, попри недопоставки вакцини.

Через затримки з поставками вакцини в Аргентині щеплені тільки 13% населення. Росія є для 45-мільйонної країни основним постачальником. При цьому ситуація в Аргентині різко контрастує з сусідніми Чилі та Уругваєм, які використовують вакцини європейських і китайських постачальників - там щеплено понад 60% населення.

Видання «Медуза» повідомило, що в РФ визнали проблеми з поставками, а прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков пообіцяв, що Москва повністю виконає свої зобов'язання.

Нагадаємо, в Європі успіхи російської вакцини на нулі. Процес схвалення Європейським союзом російської вакцини від коронавірусу «Супутник V» застопорився і взагалі знаходиться під великим питанням, оскільки вимоги ЄС виявилися набагато вище, ніж очікувала Росія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: