Арестович назвав умову відкриття КПВВ на Донбасі, яку висунула Росія

Читать на русском
Росія досі не визнає себе стороною конфлікту і намагається висунути на передній план псевдореспубліки проросійських бойовиків
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Росія висунула Україні умову, за якої проросійські бойовики відкриють контрольні пункти в'їзду та виїзду на Донбасі - це визнання російської вакцини «Супутник V», яку досі не визнала більша частина світу, та визнання дійсними документів про вакцинацію від коронавірусу російським препаратом.

Про це розповів спікер української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Дом».

Гуманітарний акцент: як зміниться політика реінтеграції тимчасово окупованих територійМіністри змінюються – стратегії залишаються. Як зміниться політика реінтеграції Донбасу та Криму після призначення на посаду нового профільного віцепрем’єр-міністра – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Наші КПВВ вже понад рік відкриті. Відкриваються щодня о 8 ранку. Залишилося тільки пропустити громадян з того боку. Але вони й тут зачепилися за необхідність визнати вакцину «Супутник V» в документах, визнати документи з печатками так званих «ДНР» та «ЛНР». Коротше, зробити все те, на що ми ніколи не підемо» - розповів він.

Арестович нагадав, що Росія досі не визнає себе стороною конфлікту і намагається висунути на передній план псевдореспубліки проросійських бойовиків. Відмовляючись відкривати КПВВ, росіяни ставлять під загрозу життя, здоров'я і добробут жителів ОРДЛО, які не можуть приїхати на підконтрольну Україні територію, щоб отримати там пенсії, інші соцвиплати, не можуть оформити там документи та вакцинуватися від коронавірусу нормальними препаратами, визнаними всім цивілізованим світом.

Нагадаємо, раніше міністр реінтеграції Ірина Верещук пообіцяла, що Україна до кінця 2021 року спростить процедуру перетину лінії розмежування через контрольні пункти в'їзду і виїзду на Донбасі, скасувавши обов'язкове скачування додатка «Дій Вдома».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: