У США не пустять іноземців, вакцинованих препаратом «Супутник V»

Читать на русском
При цьому вакцину виробництва РФ схвалили в 70 країнах з сумарним населенням понад 4 млрд осіб
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

США з листопада місяця заборонять перетин кордону країни тим іноземцям, хто був щеплений від коронавірусу російською вакциною «Супутник V». Іноземцям, які щеплені визнаними в Європі та США вакцинами, доступ до Сполучених Штатів відкритий.

Про це повідомляє американське видання The Washington Post.

Так, згідно з новими правилами, в США не зможуть потрапити іноземці, щеплені вакцинами, які не пройшли схвалення Всесвітньою організацією охорони здоров'я або Управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA). Російська вакцина в їх число не входить, що створює велику проблему для громадян РФ і всіх, хто вакцинований від коронавірусу російським препаратом.

В Україну не зможуть в’їхати іноземці, вакциновані «Спутником V» – ДержприкордонслужбаУ Держприкордонслужбі заявили, что люди, які вакцинувалися вакциною Спутник V, не зможуть в'їжджати в Україну.

При цьому вакцину виробництва РФ схвалили в 70 країнах з сумарним населенням понад 4 млрд осіб. Росіяни заявляють, що підтвердили безпеку та ефективність своєї вакцини від коронавірусу в ході клінічних випробувань і реального використання.

Проблема невизнання «Супутника V» вплине не тільки на Росію. У всьому світі було придбано близько 448 млн доз російської вакцини і тепер людям, які їй вакцинувалися, можуть закрити доступ на територію США, що може стати причиною критики російського препарату.

Нагадаємо, в Європі успіхи російської вакцини на нулі. Процес схвалення Європейським союзом російської вакцини від коронавірусу «Супутник V» застопорився і взагалі знаходиться під великим питанням, оскільки вимоги ЄС виявилися набагато вище, ніж очікувала Росія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: