У Німеччині озвучили офіційну позицію з питання поставок озброєння для України

Читать на русском
Попри зміну уряду Німеччини, за заявами нової глави МЗС ФРН можна судити про те, що військової допомоги від Берліна Україна не дочекається
Анналена Бербокianed.ru

Німеччина має власну позицію з питання надання Україні летального озброєння для посилення можливостей Збройних сил України. І позиція ФРН докорінно відрізняється від позиції США.

Про це заявила новий міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

«У нас є своя, відрізняється позиція з приводу поставок зброї на Україну» - сказала вона під час брифінгу після зустрічі з Державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Бербок не привела ніякої конкретики, просто оголосивши про наявність позиції. Але, за її словами, ситуацію навколо України потрібно вирішувати насамперед дипломатичним шляхом, впливаючи на Росію, щоб не допустити переростання ескалації в повномасштабне збройне зіткнення.

Нагадаємо, Німеччина з травня блокувала постачання в Україну озброєння, придбаного через агентство НАТО. Міністр оборони України Олексій Резніков відкрито звинуватив Німеччину в навмисному блокуванні постачання зброї Україні.

Також повідомлялося, що Україна хотіла відновити діалог з новим урядом Німеччини про постачання зброї. однак там відповіли відмовою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: