Україна обговорює із США отримання військової допомоги, що призначалася Афганістану

Читать на русском
Україна і США обговорюють можливість передачі українським Збройним силам військової допомоги, яка раніше призначалася Афганістану.
Економічна правда

Україна і США обговорюють можливість передачі українським Збройним силам військової допомоги, яка раніше призначалася Афганістану.

Про це в інтерв'ю «Радіо Свобода» повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

Вона зазначила, що наразі вони активно працюють, аби ЗСУ передали військову допомогу, яку раніше США мали передати Афганістану. Відомо, що наразі питання полягає не в тому, що Україна може отримати в цьому випадку, а в тому, що необхідно ЗСУ.

Які види летальної зброї є у ЗСУЯкі основні види летальної зброї є у розпорядженні Збройних сил України, дивіться на інфографіці.

Зазначимо, що на початку грудня минулого року Україна попросила США передати частину американських озброєнь, які призначалися Афганістану до захоплення там влади Талібаном.

Нагадаємо, що у 2022 році Сполучені Штати Америки в рамках військової допомоги передадуть Військово-Морським силам України патрульні катери типу Mark VI. Катерів має бути три, але можуть передати й більше.

Також відомо, що у новому, 2022 році, Україна окрім запланованих 300 мільйонів доларів очікує отримати від США й іншу допомогу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: