Естонія планує надати Україні ракети Javelin та гаубиці

Читать на русском
Міністерство Естонії має намір передати Україні протитанкове озброєння, ракети Javelin й гаубиці.
Ardi Hallismaa

Міністерство Естонії має намір передати Україні протитанкове озброєння, ракети Javelin й гаубиці.

Про це пише ERR.

Начальник відділу міжнародного співробітництва Міністерства оборони Пеетер Куймет розповів, що Естонія допомогла в підготовці українських військових медиків, артилеристів та бійців загонів спеціального призначення.

Крім цього, Міністерство оборони вже ухвалило рішення щодо надання озброєння Україні. Зокрема, Україна може отримати ракети Javelin для протитанкових ракетних систем, а також гаубиці калібру 122 мм та боєприпаси до них.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Однак, спочатку Естонії доведеться отримати дозвіл від США, Фінляндії та Німеччини.

«У разі гаубиць, які ми придбали у Фінляндії, а та, своєю чергою, закупила їх у Німеччини, ми маємо попросити Німеччину та Фінляндію дати згоду на передачу зброї, і цей процес ми вже розпочали з цими країнами», – зауважив Куймет.

Нагадаємо, Україна співпрацює зі США в рамках надання військової допомоги за трьома напрямками, серед яких фінансовий та технічний.

Президент США Джо Байден затвердив оборонний бюджет США на 2022 рік. Україна отримає військову допомогу на 300 мільйонів доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: