У Росії прокоментували протести у Казахстані

Читать на русском
У Кремлі впевнені, що влада Казахстану може сама впоратися з ситуацією з протестами. Поки що вони за допомогою до РФ не зверталися.
Фото: sm-news.ru

У Кремлі впевнені, що влада Казахстану може сама впоратися з ситуацією з протестами. Поки що вони за допомогою до РФ не зверталися.

Про це заявив у середу, 5 січня, речник президента Росії Дмитро Пєсков, пишуть РИА Новости.

Старим тут не місце: до чого може призвести газовий бунт у Казахстані і до чого тут УкраїнаАнтиурядові мітинги в Казахстані можуть мати вплив і на ситуацію в Україні, подробиці читайте в матеріалі.

«Переконані, що наші казахстанські друзі можуть самостійно вирішити свої внутрішні проблеми. Важливо, щоби ніхто не втручався ззовні», - сказав він.

У МЗС РФ зазначили, що сподіваються на якнайшвидшу нормалізацію ситуації в Казахстані. У відомстві вважають, що кроки президента Казахстану щодо стабілізації ситуації в країні спрямовані на мирне оперативне вирішення проблем.

Росія уважно стежить за подіями «у братському Казахстані», додали у відомстві.

Нагадаємо, протести в Казахстані через ціни на газ почалися в Мангістауській області 4 січня і лише набирають обертів. У містах штурмують адміністрації. У країні не працює інтернет. У столиці Нур-Султані оголосили надзвичайний стан.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: