Розробка української вакцини від коронавірусу знаходиться на ранніх стадіях – МОЗ

Читать на русском
Зараз ведеться відразу три проєкти розробки української вакцини проти коронавірусу - два державних і один приватний
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Розробка української вакцини проти коронавірусу не припинялася і триває досі. В інтересах Міністерства охорони здоров'я її ведуть відразу дві команди вчених зі Львова та Києва, які працюють над двома різними типами вакцини. Є ще одна приватна ініціатива - спільний проєкт Харкова та Одеси. Дослідження все ще на ранніх стадіях.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, 30 грудня повідомляє Суспільне.

Кузін запевняє, що Україна має достатньо вакцин від коронавірусу. Але власне виробництво можна швидко переналаштувати або, при необхідності, скорегувати технологічний цикл під вакцини, які розробляють українські вчені.

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

«Це Інститут біохімії ім. Палладіна і професор Комісаренко разом зі своєю командою займається науковим обґрунтуванням саме розробки мРНК-вакцини. І також команда Академіка Сибірського у Львові, яка працює також над розробкою вакцини, але саме білкової... Зараз проводиться спільний науково-дослідний проєкт, який реалізується між АТ Лекхім і Харківською групою вчених на рівні Одеського протичумного інституту. Планується принаймні використовувати або протестувати кілька методів інактивації вірусу і з'ясувати — який з цих методів буде давати велику імуногенність і буде кращим прототипом саме розробки інактивованої української вакцини» - розповів Кузін.

Нагадаємо, раніше академік НАНУ Андрій Сибірний поскаржився, що в Україні повністю зупинилася розробка української вакцини від коронавірусу, яку створювали співробітники Інституту біології клітин Національної академії наук. Причини дуже прості - відсутність фінансування з бюджету і повна втрата інтересу до розробки з боку влади.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: