Коронавірус в Україні: динаміка інфікованих, померлих та вакцинованих у 2021 році

Читать на русском

У 2021 році Україна продовжувала боротьбу з коронавірусом. У березні розпочалася вакцинація населення проти COVID-19, однак протягом року Україна кілька разів повністю опинялась у «червоній» зоні карантину. У другій половині грудня щоденна кількість інфікованих коронавірусом помітно почала спадати. Тож, останні дві області залишають «червону» зону. «Слово і діло» вирішило простежити, якою була динаміка інфікованих, померлих та вакцинованих від COVID-19 у 2021 році.

У перший місяць року динаміка захворюваності була доволі нестабільною, адже добовий приріст то зростав, то зменшувався. На кінець січня в Україні було 3,5-5 тисяч нових випадків на добу. Динаміка смертності так само коливалася. На кінець місяця було 130-150 померлих на добу.

У лютому спочатку захворюваність дещо спала, однак згодом зросла до 6-8 тисяч хворих за добу. Рівень смертності також місцями знижувався, але загалом фіксували 130-160 померлих на добу.

У березні динаміка захворюваності стала помітно негативною – з середини місяця до середини квітня. Пік припав на кінець березня-початку квітня. Тоді добовий приріст був 17-20 тисяч хворих. Відповідно, зріс і рівень смертності – до понад 300-450 померлих.

У другій половині квітня добовий приріст хворих почав спадати – щодня фіксували 5-7-10 тисяч хворих.

Вакцинація проти коронавірусу розпочалася в середині березня. На кінець місяця щодня щепили 17-19 тисяч людей.

На початку травня фіксували близько 2,5 тисячі хворих щодня, потім динаміка знову погіршилась – до 6-8 тисяч інфікованих. Під кінець місяця добова кількість хворих помітно спала – до 1,7-2-3,5 тисяч хворих. Також поменшало померлих.

Протягом травня вакцинували понад 17-20 тисяч людей на добу, хоча днями щеплення робити менше 5-10 тисяч.

З початку червня і до середини липня щоденний приріст захворюваності пішов на спад. Фіксували менше 500-1000 хворих за добу. Також зменшився рівень смертності – на початку липня фіксували 10-30 померлих щодня.

Також з червня почали робити понад 50 тисяч щеплень щодня. Загалом, за місяць провели щеплення 572,9 тис. українцям. Наприкінці липня почали вакцинувати понад 100 тисяч людей за добу. Загалом за липень вакцинували 1,25 млн українців.

З середини липня динаміка захворювання на коронавірус знову погіршилась. Вже з початку серпня почали фіксувати понад 1 тис. випадків на добу, а з кінця місяця кількість нових хворих дійшла до 2 тис. за добу. Водночас рівень смертності почав зростати вже у кінці серпня.

Протягом серпня почали робити переважно понад 120 тисяч щеплень за добу. Загалом за місяць вакцинували 1,79 млн українців.

У першій половині вересня фіксували 2,5-3 тисячі хворих, далі динаміка знову погіршилась. У другій половині місяця рівень смертності також почав зростати. Щодня фіксували понад 100 померлих.

Протягом вересня щепили понад 150 тисяч людей, однак днями робили і менш як 80 тисяч щеплень.

у жовтня відбулося пікове зростання захворюваності коронавірусом. За добу почали фіксувати більше 23 тисяч хворих, днями було 26 тисяч хворих. Така динаміка спостерігалась до середини листопада, далі рівень захворюваності почав потроху спадати.

Так само у цей період зростав рівень смертності, днями фіксували понад 700 смертей щодня. Наприкінці жовтня-на початку листопада темпи вакцинації зросли – до 250-300 тисяч за добу.

До кінця листопада щодня фіксували близько 15 тисяч хворих. Рівень смертності знизився. З середини грудня був помітний спад захворюваності – щодня фіксували менше 10 тисяч хворих. Рівень смертності також знизився – до менше 400 смертей за добу.

Водночас також скоротились темпи вакцинації – почали робити менше 120 тисяч щеплень за добу. Голова комітету з питань здоров'я нації у Верховній раді назвав декілька причин, з яких, як він вважає, українці почали менше вакцинуватися. Зокрема, за його словами, частина людей, швидше за все, вирішила перенести вакцинацію на період після свят.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ назвали необхідну умову для закінчення пандемії коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: