Воєнний стан в Україні: Кабмін схвалив обмеження свободи пересування країною

Читать на русском
Заборона або обмеження на поїздки по Україні впроваджує в регіонах військове командування, якщо є указ президента про запровадження воєнного стану
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Кабінет Міністрів України схвалив нову постанову, яка забороняє або обмежує право зміни місця проживання або місця перебування українцями, які проживають на території з чинним режимом воєнного стану.

Рішення про це прийняв КМУ на засіданні 29 грудня.

Усі до зброї: що не так з наказом Міноборони про військовий облік жінокЛогіка Міноборони у потребі постановки жінок на військовий облік простежується, але не завадив би хоча б анонс.

Згідно з постановою, заборона або обмеження на поїздки по Україні вводить в регіонах військове командування, якщо є указ президента про введення воєнного стану по всій країні або в якихось окремих регіонах. При цьому в рішенні військові повинні обґрунтувати причини його прийняття:

  • несприятливі фактори військового характеру, що створюють загрозу для населення і значно знижують рівень забезпечення його життєдіяльності.
  • обґрунтування необхідності введення заборони або обмеження на вибір місця перебування або місця проживання осіб;
  • терміни введення заборони або обмеження на вибір місця перебування або місця проживання осіб;
  • перелік осіб, яким забороняється або обмежується вибір місця перебування або місця проживання;
  • населені пункти, в яких вводиться заборона або обмеження на вибір місця перебування або місця проживання осіб;
  • інші заходи, що полягають у забезпеченні виконання Указу президента України Про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла в другому читанні законопроєкт, який передбачає комплексну цифрову реформу реєстрації місця проживання в Україні. Головне в ньому - декларацією місця проживання.

Раніше глава РНБО Олексій Данилов розповів, що на випадок вторгнення російських військ на територію України влада розробила план оборони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: