У Міноборони розповіли, чи візьмуть на військовий облік вагітних та жінок з дітьми

Читать на русском
Вагітні жінки та жінки з малолітніми дітьми також муситимуть стати на військовий облік. Робота з реалізації наказу Міноборони буде проводитися до кінця 2022 року.
Armyinform

Вагітні жінки та жінки з малолітніми дітьми також муситимуть стати на військовий облік. Робота з реалізації наказу Міноборони буде проводитися до кінця 2022 року.

Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства оборони України, яке поширило Головне управління розвідки відомства.

Нові норми щодо військового обліку стосуються також вагітних та жінок з малолітніми дітьми. Зазначають, що як і у випадку чоловіків, для жінок враховуватиметься стан здоров’я людини та її сімейні обставини. До кінця 2022 року у Генеральному штабі Збройних сил України буде проведено аналіз змін кількості військовозобов’язаних жінок, що перебувають на військовому обліку.

Усі до зброї: що не так з наказом Міноборони про військовий облік жінокЛогіка Міноборони у потребі постановки жінок на військовий облік простежується, але не завадив би хоча б анонс.

«Мета – приведення до чинного законодавства, країна повинна знати свої резерви. Ми повинні бути готовими, бо ситуація зобов’язує», – пишуть у Міноборони.

Нагадаємо, 17 грудня набув чинності наказ Міністерства оборони №313 від 11 жовтня 2021 року «Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після отримання яких жінок беруть на військовий облік військовозобов'язаних».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: