Україна просить провести позачергове засідання підгрупи ТКГ – Арестович

Читать на русском
Делегація України до ТКГ зробила запит на проведення сьогодні, 28 грудня, позачергових консультацій у форматі робочої підгрупи з безпеки.
З відкритих джерел

Делегація України до ТКГ зробила запит на проведення сьогодні, 28 грудня, позачергових консультацій у форматі робочої підгрупи з безпеки.

Про це розповів речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в інтерв'ю «Новинам Донбасу».

Гуманітарний акцент: як зміниться політика реінтеграції тимчасово окупованих територійМіністри змінюються – стратегії залишаються. Як зміниться політика реінтеграції Донбасу та Криму після призначення на посаду нового профільного віцепрем’єр-міністра – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Ми зробили запит на проведення позачергових консультацій у форматі робочої підгрупи з безпеки ТКГ на сьогодні, 28 грудня, для обговорення питань систематичного порушення з боку Збройних сил РФ/ОРДЛО та фактичної відсутності деескалації напруженості на лінії розмежування після попереднього [засідання] ТКГ 22 грудня, на якому учасники висловили тверду рішучість повністю дотримуватися заходів щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року», — розповів Арестович.

Він зазначив, що внаслідок обстрілів позицій ЗСУ у період з 22 по 28 грудня четверо українських військовослужбовців зазнали поранень, у тому числі двоє перебувають у важкому стані.

«Станом на 13:15 28 грудня Збройні сили РФ/ОРДЛО відмовилися від участі у запропонованих консультаціях», - додав Арестович.

Раніше Арестович назвав умову відкриття КПВВ на Донбасі, яку висунула Росія.

Також нагадаємо, у ТКГ оцінили шанси обміну полоненими між РФ та Україною до кінця 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: