У ТКГ оцінили шанси обміну полоненими між РФ і Україною до кінця 2021 року

Читать на русском
Все дуже погано і причина такої ситуації - тотальна бездіяльність представників російської делегації в ТКГ
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Шанси на те, що Україна, Росія та підконтрольні їй бойовики з ОРДЛО до кінця 2021 року проведуть обмін утримуваними особами, оцінюються в Тристоронній контактній групі, як рекордно низькі.

Про це розповів представник окремих районів Донбасу у складі української делегації в ТКГ Сергій Гармаш, повідомляє Укрінформ.

«Я не бачу ніяких дій з боку Російської Федерації, щоб це могло статися. Більш того, я не бачу зараз інтересу РФ. На жаль, дуже мало шансів» - сказав він.

Обмін полоненими: чому півтора року немає прогресу в переговорахПереговори щодо обміну полоненими практично заморожені. Коли був останній обмін і чому не проводять нових – в матеріалі Слово і діло.

Гармаш зазначив, що причина такої ситуації - тотальна бездіяльність представників російської делегації в ТКГ, які просто-напросто не зацікавлені в обміні. Єдина можливість обміняти полонених - якщо Росія раптом забажає зіграти перед США «гуманну роль», демонструючи готовність до деескалації на Донбасі.

Нагадаємо, що на початку грудня Україна запропонувала Росії варіант обміну полоненими за формулою «60 на 60». Всі попередні варіанти обміну утримуваними особами Кремль вважав за краще відкинути.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: