У ТКГ оцінили шанси домогтися різдвяного перемир'я на Донбасі

Читать на русском
Україна згодна прийняти різдвяне перемир'я, однак Росія гальмує ініціативу і намагається виторгувати визнання для псевдореспублік
Ілюстративне фотоSky News

Так зване різдвяне перемир'я на Донбасі встановити можна і Україна до цього готова. Потрібна тільки добра воля російської сторони.

Про це розповіла учасниця української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Тетяна Іванова в ефірі телеканалу «Україна 24».

Листопад в ООС: скільки було зафіксовано обстрілів за місяцьСкільки було зафіксовано обстрілів в зоні ООС протягом листопада, дивіться на інфографіці.

«Якщо буде добра воля Російської Федерації, це реально. Минуле засідання з цього питання було довгим і виснажливим, в цілому засідання ТКГ в середу, 8 грудня, тривало 9 годин. І прийшли дуже близько до того, щоб підписати документ про припинення вогню в різдвяний і новорічний період. Російська Федерація не погодилася, хоча документ був підготовлений» — пояснила вона.

Іванова також зробила припущення, чому Росія не погоджується на укладення різдвяного перемир'я.

«Вони не можуть сказати, що їм не подобається. У них немає претензій до самого документа, у них є політичні вимоги, і вони їх висувають в обмін на підписання документа. Політичні вимоги - це визнання суб'єктності так званих «ДНР» і «ЛНР» - підсумувала вона.

Нагадаємо, раніше в ТКГ повідомили, що влада Росії відмовилися від нового перемир'я на Донбасі, яке запропонувала встановити Україна з 00:01 10 грудня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: