Вимагають зарплату: на Луганщині восьмий день протестують шахтарі

Читать на русском
Один з учасників акції, голова профспілки шахти Дмитро Одінцов, оголосив голодування. Решта страйкувальників заявили про готовність розпочати голодування з наступного понеділка.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

На шахті «Новодружеська» ДП «Лисичанськвугілля» восьмий день триває акція протесту гірників.

Про це голова Незалежної профспілки гірників України, нардеп Михайло Волинець повідомив у Фейсбуці.

«Голова ППО Незалежної профспілки гірників України підприємства Едуард Всеволодський повідомляє, що сьогодні вночі за наказом (в.о.) гендиректора «Лисичанськвугілля» Юрія Ласікова було відвантажено 5 вагонів з вугіллям», - написав Волинець.

Зазначається, що акція протесту гірників Новодружеської шахти розпочалася 18 грудня, коли 12 прохідників відмовились підніматися на поверхню. Зрештою мітинг перейшов у формат наземної акції протесту.

Вугільна галузь: скільки шахт є в Україні та як змінювалися зарплати гірниківЯк змінювалися зарплати та заборгованості у вугільній галузі від початку російської агресії, дивіться на інфографіці Слово і діло.

При цьому, на шахті «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» 15 гірників 17 грудня відмовилися підніматися на поверхню, вимагаючи погашення боргів із зарплати. Потім вони все ж таки залишили шахту, але продовжують протест.

Водночас, на шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» 15 гірників розпочали підземний страйк 20 грудня. Шахтарі вимагають погашення 43 млн грн зарплатного боргу, який накопичився за 3 місяці. Один з учасників акції, голова профспілки шахти Дмитро Одінцов, оголосив голодування. Решта страйкувальників заявили про готовність розпочати голодування з наступного понеділка, якщо з ними не розрахуються до кінця поточного року.

Нагадаємо, що українські шахтарі почали отримувати перші гроші від уряду. Поки що перераховані тільки перші 92 млн грн.

Раніше стало відомо, скільки виділять з бюджету на заборгованість шахтарям.

Також ми повідомляли, що в Добропіллі Донецької області 90 працівників шахти протестують через борги по зарплаті. Шахтарі вирішили залишатися під землею.

Крім цього, «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки шахт наразі є в Україні, а також порівняти, як змінювалася середня зарплатня гірників із 2014 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: