Шахтарям направили гроші на погашення боргів із заробітної плати

Читать на русском
Виділені гроші - тільки п'ять відсотків від загальної суми заборгованості із зарплати перед шахтарями, яка скупчилася у держави
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Українські шахтарі почали отримувати перші гроші від уряду на погашення боргів із заробітної плати перед ними, які досягли кількох мільярдів гривень. Поки що перераховані тільки перші 92 млн грн.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства економіки.

Гроші виділені та перераховані завдяки економії бюджету Міністерства енергетики та перерозподілу видатків з інших бюджетних програм.

«Грошові кошти будуть використані на виплату заробітної плати Гірникам державних шахт, які мають право на отримання державної підтримки» - сказано в повідомленні Міністерства.

Вугільна галузь: скільки шахт є в Україні та як змінювалися зарплати гірниківЯк змінювалися зарплати та заборгованості у вугільній галузі від початку російської агресії, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Однак голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець підкреслив, що виділені гроші - лише 5% від загальної суми заборгованості із зарплати перед шахтарями, яка скупчилася у держави. Він також висловив сподівання, що наступного тижня влада перерахує обіцяні 300 млн грн на зарплату шахтарям. В іншому випадку гірники, які страйкують під землею, на поверхню не вийдуть, поки на їх банківські картки не почне надходити зарплата.

Нагадаємо, що 16 грудня парламент підтримав зміни до держбюджету на поточний рік, що стосуються погашення заборгованості із зарплат шахтарям.

Раніше ми повідомляли, що в Добропіллі Донецької області 90 працівників шахти протестують через борги по зарплаті. Шахтарі вирішили залишатися під землею.

2 листопада 2021 року на погашення зарплат Гірникам у державні шахти перерахували 671,4 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: