Стало відомо, скільки виділять з бюджету на заборгованість шахтарям

Читать на русском
Станом на початок грудня 2021 року на державних шахтах вугільної промисловості заборгованість із зарплати сягнула 2,34 млрд грн.
Слово і діло

Український уряд планує виділити з бюджету 300 мільйонів гривень на виплату заробітної плати шахтарям вуглевидобувних підприємств.

Про затвердження відповідного протокольного доручення повідомлялося на засіданні Кабінету міністрів.

«Погодити зі зверненням Верховної Ради до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів із загального фонду державного бюджету на виплату заробітних плат працівникам державних вуглевидобувних підприємств у сумі 300 млн грн та доручити підготувати відповідний проєкт акта Мінекономіки разом з Мінфіном, Міненерго та Мін'юстом і невідкладно подати на розгляд уряду», – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Варто зазначити, що станом на початок грудня 2021 року на державних шахтах вугільної промисловості заборгованість із зарплати сягнула 2,34 млрд грн.

Вугільна галузь: скільки шахт є в Україні та як змінювалися зарплати гірниківЯк змінювалися зарплати та заборгованості у вугільній галузі від початку російської агресії, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Нагадаємо, що 16 грудня, парламент підтримав зміни до держбюджету на поточний рік, які стосуються погашення заборгованості із зарплат шахтарям.

Раніше ми повідомляли, що у Добропіллі Донецької області 90 працівників шахти протестують через борги із зарплати. Шахтарі вирішили залишатись під землею.

2 листопада 2021 року на погашення зарплат гірникам до державних шахт перерахували 671,4 млн грн.

Також, «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки шахт наразі є в Україні, а також порівняти, як змінювалася середня зарплатня гірників із 2014 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: