На Донеччині 90 гірників не виходять із шахти через зарплатні борги

Читать на русском
У Добропіллі Донецької області 90 працівників шахти протестують через борги із зарплати. Шахтарі вирішили залишатися під землею.
Фото - gmk.center/ua

У Добропіллі Донецької області 90 працівників шахти протестують через борги із зарплати. Шахтарі вирішили залишатися під землею.

Як повідомив у Facebook очільник Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, мова йде про гірників шахти «Алмазна» («Добропіллявугілля – видобуток»):

«З Донеччини надійшла інформація про те, що працівники дільниці №2 шахти Алмазна прийняли рішення (у середу, 1 грудня, - ред.) не підійматись на поверхню та не видобувати вугілля доки їм не виплатять зарплатний борг».

Вугільна галузь: скільки шахт є в Україні та як змінювалися зарплати гірниківЯк змінювалися зарплати та заборгованості у вугільній галузі від початку російської агресії, дивіться на інфографіці Слово і діло.

За попередньою інформацією, до страйкувальників можуть приєднатися інші працівники «Шахтоуправління «Добропільське».

Відомо, що загальна сума заборгованості перевищує 100 млн грн.

Раніше ми писали, що на погашення зарплат гірників до держшахт перерахували 671,4 млн грн для повного погашення заборгованості за липень і серпень.

«Слово і діло» пропонує подивитися, скільки шахт є нині в Україні, а також порівняти, як змінювалася середня зарплата гірників від 2014 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: