На погашення боргів із зарплати шахтарям спрямують 2,4 млрд

Читать на русском
Сьогодні парламент підтримав зміни до держбюджету на нинішній рік, які стосуються погашення заборгованості із зарплат шахтарям.
З відкритих джерел

Сьогодні парламент підтримав зміни до держбюджету на нинішній рік, які стосуються погашення заборгованості із зарплат шахтарям.

Відповідний законопроект №5891-1 підтримали 311 нардепів під час позачергового пленарного засідання 16 грудня.

Вугільна галузь: скільки шахт є в Україні та як змінювалися зарплати гірниківЯк змінювалися зарплати та заборгованості у вугільній галузі від початку російської агресії, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Законопроект передбачає, що на погашення заборгованості та виплату поточної заробітної плати працівникам державних шахт спрямують 2,4 млрд гривень. Можливість виникла за рахунок виконання планових показників від рентної плати за користування надрами для видобутку природного газу.

Раніше ми писали про те, що у Добропіллі Донецької області 90 працівників шахти протестують через борги із зарплати. Шахтарі вирішили залишатись під землею.

2 листопада 2021 року на погашення зарплат гірникам до державних шахт перерахували 671,4 млн грн.

«Слово і діло» пропонує подивитися, скільки шахт зараз є в Україні, а також порівняти, як змінювалася середня зарплатня гірників із 2014 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: