Данія надасть українській армії допомогу інструкторами та навчанням

Читать на русском
Міністри оборони двох країн обговорили пріоритети оборонного співробітництва в низці сфер - кіберзахист, військові навчання, підготовка військ, впровадження стандартів НАТО
Резніков та Брамсенmil.gov.ua

Українській армії допоможе Королівство Данія. Данські військові будуть інструкторами в українських Збройних силах, а також допоможуть реформувати українські війська відповідно до стандартів НАТО.

Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков за підсумками зустрічі зі своєю данською колегою Тріне Брамсен, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Данська сторона запевнила в подальшій допомозі Україні в проведенні реформ з метою підвищення обороноздатності, взаємосумісності Збройних Сил України з арміями держав-партнерів, відповідно до принципів і стандартів НАТО» - сказано в повідомленні.

Стало відомо, скільки навчань з НАТО проведе Україна у 2022 роціВ Україні у 2022 році пройдуть дев'ять навчань за участю підрозділів збройних сил інших держав.

Також міністри оборони двох країн обговорили пріоритети оборонного співробітництва в низці сфер - кіберзахист, військові навчання, підготовка військ, впровадження стандартів НАТО. Своєю чергою, глава Міноборони Резніков подякував данським радникам, штабних офіцерів і військових інструкторів за роботу, яку вони виконають в Україні.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що Україна буде сама оборонятися від Росії, якщо та нападе, але для цього українським Збройним силам потрібні поставки зброї від Заходу. Причому не тільки оборонного озброєння, а й наступального.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: