У Литві заявили про готовність передати Україні летальну зброю

Читать на русском
Литва готова передати Україні летальну зброю на тлі можливого вторгнення Росії. Про це заявив міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас.
naviny.online

Литва готова передати Україні летальну зброю на тлі можливого вторгнення Росії. Про це заявив міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Про це передає LRT.

Він наголосив, що на тлі можливого вторгнення Росії Україну необхідно підтримувати, в тому числі і зброєю.

«Необхідно всіляко підтримати Україну, і Литва готова, зокрема, передати Україні летальну зброю», – зазначив міністр.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Про яку саме зброю йдеться Анушаускас не уточнив.

«Я не буду зараз відповідати прямо, це питання багатосторонньої угоди, тому що залучені кілька держав, не тільки постачальник і одержувач озброєнь, але також виробник», – додав він.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що Україна буде сама оборонятися від Росії, якщо та нападе, але для цього українським Збройним силам потрібні поставки зброї від Заходу. Причому не тільки оборонного озброєння, а й наступального.

Українській армії допоможе Королівство Данія. Данські військові будуть інструкторами в українських Збройних силах, а також допоможуть реформувати українські війська відповідно до стандартів НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: