Україна має брати участь у переговорах західних країн із Росією – МЗС

Читать на русском
Україна підтримує ідею, щоб США, ЄС, НАТО розмовляли з Росією, поки що основною темою є припинення міжнародного збройного конфлікту, війни Росії проти України.
З відкритих джерел

Влада України має брати участь у переговорах західних країн з Росією.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Twitter.

Він заявив, що Україна підтримує ідею, щоб США, ЄС, НАТО розмовляли з Росією, поки що основною темою є припинення міжнародного збройного конфлікту, війни Росії проти України.

Військова допомога від партнерів: що Україна отримала у 2021 роціСША передали Україні цього року партію Javelin та бронеавтомобілів, Велика Британія – протимінний трал. Військова допомога була також від Литви та Латвії.

«Питання євроатлантичної безпеки зараз вирішується в Україні, тому Україна має брати участь у консультаціях щодо безпеки на цю тему», – додав Кулеба.

Раніше ми писали про те, що Кулеба обговорив телефоном із головою дипломатії Євросоюзу Жозепом Боррелем ситуацію з безпекою.

Також нагадаємо, 16 грудня у Європарламенті ухвалили резолюцію щодо ситуації на кордонах України. У документі країни ЄС закликали підготуватися до запровадження суворих санкцій проти Росії у разі ескалації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: