Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації на кордонах України

Читать на русском
Сьогодні в Європарламенті ухвалили резолюцію щодо ситуації на кордонах України. У документі країни ЄС закликали підготуватися до запровадження суворих санкцій проти Росії у разі ескалації.
З відкритих джерел

Сьогодні в Європарламенті ухвалили резолюцію щодо ситуації на кордонах України. У документі країни ЄС закликали підготуватися до запровадження суворих санкцій проти Росії у разі ескалації.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту у четвер, 16 грудня.

За резолюцію проголосували 548 євродепутатів, проти виступили 69, а утрималось 54.

«ЄС має бути готовий направити Росії суворе попередження про те, що військові дії проти України будуть не лише неприйнятними, а й матимуть високу економічну та політичну ціну», – йдеться у повідомленні.

Життя без НАТО: яку альтернативу військовим блокам може обрати УкраїнаПісля розмови Джо Байдена із Володимиром Путіним вступ України до НАТО дедалі більше виглядає нездійсненною мрією. Які можливі альтернативи знайти впливових союзників поза Північноатлантичним альянсом – аналізував політолог Олександр Радчук.

«Країни ЄС мають залишатися готовими до негайного узгодження суворих економічних та фінансових санкцій проти уряду Росії для усунення безпосередніх загроз, а не чекати наступного вторгнення, перш ніж вживати заходів», - йдеться у резолюції.

На думку депутатів Європарламенту, санкції на випадок ескалації по Україні мають включати розширення списку фізосіб за рахунок російських офіцерів, які беруть участь у підготовці можливого вторгнення в Україну, а також найближче оточення та олігархів «в орбіті президента Росії та їхніх сімей». Крім того, пропонується відключення Росії від платіжної системи SWIFT та запровадження санкцій проти секторів, важливих для російської економіки, а також порушення фінансування розвідувальних служб та військової сфери РФ.

Депутати також вкотре закликали ЄС вжити заходів щодо зниження залежності Європи від енергоресурсів Росії, утриматися від введення в експлуатацію проєкту «Північний потік-2», незалежно від того, чи буде він у якийсь момент відповідати положенням газової директиви ЄС, а також запровадити глобальний режим санкцій за корупційні злочини

Раніше високий представник Європейського союзу із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що Європейський союз у ситуації із загрозою вторгнення Російської Федерації стане на сторону України, навіть у найгіршому випадку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: