Україна у Брюсселі не отримала відповіді щодо року вступу до НАТО – Кулеба

Читать на русском
Під час переговорів у Брюсселі українська сторона запитала про терміни вступу до НАТО, але чіткої відповіді не отримала.
Дмитро Кулебафото Європейска правда

Під час переговорів у Брюсселі українська сторона запитала про терміни вступу до НАТО, але чіткої відповіді не отримала.

Про це розповів глава МЗС Дмитро Кулеба у четвер, 16 грудня. Трансляція велася на сторінці міністерства у Facebook.

Віхи Незалежності: що, якби Україна отримала ПДЧ в НАТО у 2008 роціДо 30-річчя Незалежності України часто згадують події, які докорінно змінили історію нашої держави. Що було б, якби Україна отримала ПДЧ в НАТО у 2008 році – у матеріалі політолога Олександра Радчука.

«Єдиний недолік – рік, коли Україна стане членом НАТО – нам не сказали. Хоча ми питали. Але абсолютно чітко підтверджено, що дискусія «коли Україна стане членом НАТО» - це виключно дискусія, яку ведуть Україна та НАТО. Це відповідь на всі російські закиди та абсурдні вимоги, які вони зараз висувають. Вкотре ми переконалися, що генеральний секретар НАТО займає дуже важливу позицію з цього питання», - сказав міністр.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський здійснив дводенний візит до Брюсселя.

Сьогодні Зеленський провів зустріч із генсеком НАТО Йенсем Столтенбергом. На ній головною темою стало членство України в НАТО та агресія Росії.

Водночас у РФ заявили про готовність до діалогу з НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: