Кулеба прокоментував указ Зеленського щодо висловлювань про зовнішню політику України

Читать на русском
Кулеба запевнив, що указ стосується виключно позначення офіційної позиції держави з того чи іншого питання. Давати коментарі, як і раніше, можна без перешкод
Дмитро КулебаFacebook

Підписаний президентом України указ про те, хто може висловлювати офіційну позицію держави у зовнішньополітичних питаннях, не означає, що тепер нікому, окрім президента, прем'єра і глави МЗС не дозволено коментувати зовнішню політику країни.

Про це написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Facebook.

Аналізуємо виконання президентської програми: відкритість діяльності владиВолодимир Зеленський обіцяв у програмі забезпечити відкритість влади. Як він із цим справляється – у матеріалі.

«Це не указ про те, хто що може коментувати. Це указ про те, що замість хаосу і самодіяльності у зовнішній політиці з боку органів і посадових осіб, які не мають на це повноважень, приходять цивілізований порядок і виконання Конституції та Віденської конвенції про дипломатичні зносини. У першому пункті Указу йдеться про офіційну позицію держави, а на трьох осіб покладено відповідальність саме офіційних заяв від імені держави. Коментувати, виступати з роз'ясненням з приводу зовнішньої політики можуть і будуть різні люди, уповноважені на це в установленому порядку. І спроби зараз нав'язати думку, що керівник Офісу президента або спікер МЗС не можуть давати коментарі – це спотворення реальності» - розповів міністр.

Нагадаємо, 22 грудня президент України Володимир Зеленський підписав указ №671/2021, згідно з яким з офіційними заявами з міжнародних питань можуть виступати тільки президент, прем'єр і глава МЗС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: