Держдеп США схвалив санкції проти Тупицького та його дружини

Читать на русском
У четвер, 9 грудня, Держдеп США запровадив санкції проти ексголови Конституційного суду України Олександра Тупицького та його дружини Ольги.
З відкритих джерел

У четвер, 9 грудня, Держдеп США запровадив санкції проти ексголови Конституційного суду України Олександра Тупицького та його дружини Ольги.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє офіційний сайт відомства.

Злочин проти правосуддя та конфлікт інтересів: за що судять ТупицькогоУ яких справах фігурував або фігурує Тупицький і чи досі він вважається чинним главою Конституційного суду, читайте в матеріалі Слово і діло.

У Міжнародний день боротьби з корупцією США зазначили, що вбачають цю боротьбу за ключову опору демократії.

У тексті заяви йдеться, що Олександр Тупицький та його дружина були внесені до списку санкцій за «серйозні корупційні дії, у тому числі за отримання грошового хабара під час служби в українській судовій системі».

Також Сполучені Штати впровадили санкції проти колишнього першого заступника глави Адміністрації президента за Віктора Януковича Андрія Портнова та його фонду.

Нагадаємо, 7 березня президент Володимир Зеленський скасував укази експрезидента Віктора Януковича від 2013 року про призначення Олександра Тупицького та Олександра Касмініна суддями КСУ. Тупицький оскаржив указ Зеленського у Верховному суді.

Верховний суд визнав незаконним указ президента України Володимира Зеленського, яким скасував призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: