САП скерувала до суду справу про хабар екссудді Госпсуду Сумської області

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили розслідування справи за підозрою колишньої служительки Феміди, підозрюваної у хабарництві.
Надія Спиридоновафото: Судова влада

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді Господарського суду Сумської області, яку обвинувачують в одержанні 4000 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурором САП за матеріалами досудового розслідування детективів НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення судді Господарського суду Сумської області в одержанні 4 тисяч доларів неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

У САП не вказують прізвище судді, проте, за даними «Слово і діло» з власних джерел в антикорупційних органах, ідеться про колишню суддю Госпсуду Сумської області Надію Спиридонову.

За версією обвинувачення, на початку червня 2019 року екссуддя Спиридонова висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за винесення позитивного рішення у справі, яка перебувала у неї на розгляді стосовно скасування рішення селищної ради. Цим рішенням було надано дозвіл на розробку проекту землевідведення для зміни цільового статусу земельної ділянки.

5 червня 2019 року, перебуваючи у себе в квартирі, суддя отримала наперед обумовлену суму грошей від посередника, який представляв інтереси позивача у справі. Того ж дня об 11:00 у Господарському суді Сумської області відбулося судове засідання під головуванням вищевказаної судді, за результатами якого за визначеними наперед домовленостями суддя оголосила вступну та резолютивну частину рішення, яким в повному обсязі задовольнила позов громадянина про скасування рішення селищної ради.

Як відомо, у серпні 2020 року Вища рада правосуддя звільнила Спиридонову з посади судді. Її звільнили через вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов'язками, що є несумісним зі статусом судді. Вказане пов'язане з розслідуванням НАБУ і САП.

Суддя намагалася оскаржити своє звільнення у Великій палаті Верховного суду, проте їй відмовили.

Нагадаємо, 7 червня 2019 року суддю викрили на одержанні неправомірної вигоди.

Вже 24 липня 2019 року НАБУ оприлюднило повістку на виклик Спиридонової на 26, 29, 30 і 31 липня. Проте, за словами співрозмовників, суддя хворіє і тому не з'являється для вручення підозри. Станом на кінець липня 2019 року, Спиридонова була без підозри.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: