САП скерувала до суду справу про хабар судді Коваленку

Читать на русском
Антикорупційні прокурори передали до суду обвинувачення судді Госпсуду Сумської області Олександра Коваленка.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до суду обвинувачення судді Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка в отриманні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на САП.

«13 листопада прокурорами САП скерований до суду обвинувальний акт за обвинуваченням судді Господарського суду Сумської області області у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 КК України», – повідомляють у прокуратурі.

Як встановлено детективами НАБУ, суддя вимагав від місцевого бізнесмена неправомірну вигоду в сумі 26,6 тисячі доларів за «вирішення» земельного спору в господарській справі.

У САП зазначили, що Кримінальним кодексом України за скоєння вказаного особливо тяжкого корупційного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років, із конфіскацією майна.

Нагадаємо, НАБУ просило обмежити ознайомлення зі справою для судді Коваленка. Також суд продовжив запобіжний захід екс-голові Госпсуду Сумської області. Раніше детективи завершили розслідування справи про хабар Коваленку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: