ВАКС заочно заарештував ексголову Вищого госпсуду

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього голову Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього голову Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Про це 12 вересня повідомило видання Слідство.Інфо.

Рішення про запобіжний захід є необхідною умовою для екстрадиції Татькова в Україну.

Представник сторони обвинувачення в суді стверджував, що українські правоохоронці звернулися до австрійських колег із проханням про видання Татькова. У зв'язку з тим, що останній відмовився від спрощеної процедури видання, єдиною можливістю для екстрадиції є заочний арешт.

За словами адвоката Павла Попкова, Татьков лікується за кордоном, про що нібито свідчать численні довідки німецьких і австрійських клінік. Він заперечував проти заочного арешту свого підзахисного.

Тепер у захисту колишнього судді є п'ять днів на оскарження рішення Вищого антикорупційного суду.

Татьков був головою Вищого госпсуду в роки президентства Віктора Януковича, після Революції гідності працював суддею. Його звільнила Верховна Рада 29 вересня 2016 року у зв'язку з порушенням вимог щодо несумісності.

18 жовтня 2016 року Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила Татькова та його колишнього заступника про підозру в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

Верховний суд в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду в п'ятницю, 30 листопада, визнав незаконним і скасував постанову Верховної Ради від 29 вересня 2016 року про звільнення Віктора Татькова з посади судді Вищого господарського суду України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: