ВАКС зменшив заставу обвинуваченому судді Госпсуду

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання адвоката обвинуваченого судді про зміну запобіжного заходу.
Олександр Коваленко з адвокатом

Вищий антикорупційний суд зменшив з 5 до 4 млн грн заставу судді Господарського суду Сумської області Олександра Коваленка, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 10 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС після розгляду клопотання адвоката Коваленка, повідомляє «Слово і діло».

Під час чергового судового засідання заставодавець подав заяву про повернення 5 млн грн, внесених як заставу за суддю Госпсуду. Проте суд йому відмовив.

Водночас на засіданні адвокат Коваленка подав клопотання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому. Це клопотання судді задовольнили частково і зменшили розмір його застави з 5 до 4 млн грн. Різницю повернули заставодавцю.

Як встановлено детективами НАБУ, суддя вимагав від місцевого бізнесмена неправомірну вигоду в сумі 26,6 тисячі доларів за «вирішення» земельного спору в господарській справі.

Кримінальним кодексом України за скоєння вказаного особливо тяжкого корупційного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років, із конфіскацією майна.

Нагадаємо, в липні 2018 року НАБУ завершило розслідування справи про хабар судді Коваленку. Також детектив просив суд обмежити судді і адвокату ознайомлення зі справою. Пізніше САП направила до суду справу про хабар Коваленку. Восени 2019 року справу передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: