Зеленський озвучив очікування від НАТО наступного року

Читать на русском
Україні вже у 2022 році потрібна часова перспектива від НАТО щодо вступу до Альянсу, заявив президент.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Україна розраховує отримати членство в Європейському Союзі найближчими роками та конкретну часову перспективу членства в НАТО у 2022 році.

На цьому наголосив президент Володимир Зеленський на конференції голів іноземних дипломатичних установ України «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави» у вівторок, 21 грудня.

«Ми прагнемо якнайшвидше розблокувати процес мирного врегулювання на Донбасі, повернути Крим, набути членства в Європейському Союзі найближчими роками та отримати дуже чітку часову перспективу від НАТО, дуже конкретну, і хочемо її отримати у 2022 році», - зазначив Зеленський.

Як відомо, 21-22 грудня у президентській резиденції «Синьогора» у селі Гута на Івано-Франківщині відбувається конференція українських послів в іноземних державах «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави».

Нагадаємо, 17 грудня МЗС РФ опублікувало проекти Договору між Росією та США про гарантії безпеки, а також Угоду про заходи забезпечення безпеки РФ та держав-членів НАТО. В них Москва вимагає виключити приєднання України до Альянсу.

Тим часом союзники НАТО закликали Росію відвести війська від кордонів з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: