Україна завжди повинна бути готова вступити в НАТО – заступник міністра

Читать на русском
Прагнення України в НАТО прописано в Конституції, тому вона не буде від цього відмовлятися, чого б не хотіла Росія
Ганна МалярПраво на владу

Україна повинна бути постійно готова до того, щоб вступити в НАТО. Хоча перспектива її членства здається чимось далеким, насправді такий шанс може випасти кожен день.

Про це заявила заступник Міністра оборони України Анна Маляр в інтерв'ю 24 каналу.

«З одного боку, нам може здаватися, що це якась далека перспектива, судячи з об'єктивних подій. Наше завдання - бути кожен день готовими до того, що цей шанс з'явиться завтра. Ми повинні бути готові» - сказала вона.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Маляр додала, що прагнення України в НАТО прописано в Конституції, тому вона не буде від цього відмовлятися, чого б не хотіла Росія. Путін це розуміє, тому прагне всіляко ускладнити Україні шлях до Альянсу. З усім тим, Україна готується до вступу в НАТО і вже зробила на цьому напрямку більше, ніж якась будь-яка інша країна.

«У всіх напрямках частина з цих реформ, якими займається Міноборони, закріплена за мною, в цій сфері ми рухаємося абсолютно за планом. Більш того, ми навіть випереджаємо в деяких досягненнях країни, які вже є членами НАТО» - зауважила вона.

Нагадаємо, 17 грудня МЗС РФ опублікував проєкти договору між Росією і США про гарантії безпеки, а також Угоду про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО. У них Москва вимагає виключити приєднання України до Альянсу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що процес інтеграції в Північноатлантичний Альянс не може бути нескінченним. Тому Україні потрібна чіткість у питанні її вступу до НАТО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: