Союзники НАТО закликали Росію відвести війська від кордонів з Україною

Читать на русском
Союзники НАТО зробили спільну заяву щодо ситуації в Україні. Вони закликали Росію відвести війська від кордонів та продовжити дипломатичні переговори.
Reuters

Союзники НАТО зробили спільну заяву щодо ситуації в Україні. Вони закликали Росію відвести війська від кордонів та продовжити дипломатичні переговори.

У заяві йдеться, що країни стурбовані нарощуванням російських військ на кордонах України.

Санкції замість ескалації: про що домовилися Путін і БайденПереговори Байдена та Путіна мали знизити напруженість на східному кордоні та ризик ескалації. Владислав Фарапонов вважає, що на це є шанси.

«Ми серйозно стурбовані істотним, неспровокованим і невиправданим нарощуванням російської військової потужності на кордонах України в останні місяці та відкидаємо неправдиві заяви Росії про провокації з боку України і НАТО. Ми закликаємо Росію негайно припинити ескалацію, використовувати дипломатичні канали та дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань щодо прозорості військової діяльності».

Також у НАТО підтвердили, що підтримують територіальну цілісність і суверенітет України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Нагадаємо, у НАТО вважають, що будь-яка подальша агресія РФ проти України матиме серйозні наслідки. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Також у Міноборони назвали кількість російських військ біля України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: