Кремль відкрито оголосив ультиматум країнам НАТО – Резніков

Читать на русском
Резніков порівняв нинішню ситуацію з тією, яка склалася в Європі в кінці тридцятих років двадцятого століття, а також нагадав долю Ліги Націй
Олексій РезніковУкрінформ

Росія знахабніла до такої міри, що фактично відкрито пред'явила країнам НАТО ультиматум. І спроби звично висловити стурбованість агресією Кремля і сподіватися, що все обійдеться, для західних країн вже не спрацюють.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков 18 грудня, повідомляє прес-служба Міноборони України.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

«Україна веде війну з РФ сім з половиною років, тому коли хтось каже, що є загроза нападу росіян на Україну, то це трохи помилкове твердження... Цивілізований світ всі сім з половиною років дуже часто висловлював чергову стурбованість і хвилювання. У 30-х роках таке вже було, коли Ліга Націй висловлювала стурбованість щодо агресивних дій Гітлера. Ми всі знаємо, якою трагедією для світу це завершилося. Припинила своє існування Ліга Націй і була розв'язана кривава Друга світова війна. Тому чергова стурбованість не працює щодо Кремля. Кремль відкрито оголосив ультиматум країнам НАТО» - сказав він під час спілкування з журналістами за підсумками зустрічі з міністром оборони Данії.

Раніше Резніков заявив, що Україна буде сама оборонятися від Росії, якщо та нападе, але для цього українським Збройним силам потрібні поставки зброї від Заходу. Причому не тільки оборонного озброєння, а й наступального.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ опублікував проєкти договору про гарантії безпеки та угоди про заходи забезпечення безпеки РФ і держав-членів НАТО.

Також в МЗС РФ заявили, що якщо НАТО відмовиться прийняти вимоги Росії щодо гарантій безпеки та не гарантує невступ до лав Альянсу України, Росія перейде до заходів у відповідь і почне створювати біля кордонів європейських країн «контрзагрози».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: