Фінансування партії «Голос»: у НАЗК пояснили рішення Верховного суду

Читать на русском

В антикорупційному агентстві пояснили, що саме зробило рішення Верховного суду за їхньою касаційною скаргою на ухвали адміністративних судів.

Верховний суд залишив чинним наказ Національного агентства з питань запобігання корупції про зупинення державного фінансування партії «Голос», яка намагалася скасувати це рішення через Окружний адміністративний суд Києва.

Про це «Слово і діло» повідомили у НАЗК.

«14 грудня Касаційний адміністративний суд Верховного суду за касаційною скаргою НАЗК скасував рішення Окружного адмінсуду Києва та постанову Шостого апеляційного адмінсуду у справі і направив справу на новий розгляд до суду першої інстанції. У зв'язку з зазначеним наказ Національного агентства «Про зупинення державного фінансування статутної діяльності політичної партії «Голос» станом на сьогодні є чинним», – пояснили у відомстві.

Тому, як зазначають у Нацагентстві, згідно положень українського законодавства, наразі в них відсутні підстави для перерахування партії «Голос» коштів з бюджету.

11 січня стало відомо про позбавлення партії «Голос» державного фінансування з боку Нацагентства з питань запобігання корупції. Як стверджували у партії, у НАЗК є дві претензії до партії. Перша стосується оформлення угод та актів виконаних робіт у підрядників. Друга претензія полягає в тому, що «Голос» сплатив орендну плату за офіси трьох територіальних організацій.

НАЗК тоді повідомляли, що партія «Голос» оформила низку договорів із фізичними особами-підприємцями на суму близько 1,1 млн грн щодо послуг, виконання яких документально належним чином не підтверджено. Серед таких послуг: медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження.

У «Голосу» змінився голова фракції: як це сталося і в чому суть конфлікту всередині політсилиУ Голосі змінили голову фракції – замість Ярослава Железняка обрали Олександру Устінову. Як так вийшло і що взагалі відбувається у політсилі – у матеріалі.

Не погодившись з таким рішенням, партія «Голос» подала позов до НАЗК в Окружний адмінсуд Києва. У ньому просили скасувати наказ Нацагентства про призупинення держфінансування «Голосу» та визнати протиправними дії НАЗК щодо складання акту та висновку стосовно про проведення аналізу звіту партії. ОАСК позов задовольнив частково і скасував наказ НАЗК про призупинення фінансування партії.

НАЗК рішення ОАСК оскаржило в Шостому апеляційному адмінсуд, щоправда суд Нацагентству відмовив. 23 липня НАЗК подало касаційну скаргу. 14 грудня Касаційний адмінсуд скасував рішення попередніх інстанцій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: