«Слузі народу» відновили держфінансування

Читать на русском
НАЗК відновило державне фінансування партії Слуга народу після перевірки уточнюючих звітів.
фото УНІАН

Національне агентство з питань попередження корупції відновило державне фінансування партії «Слуга народу» після перевірки уточнювальних звітів.

Про це повідомила пресслужба НАЗК у четвер, 1 квітня.

Скільки один українець витратить на утримання Верховної ради в 2021 роціОдин українець, який працює, у 2021 році витратить на утримання парламенту в середньому 158 гривень.

«За результатами перевірки уточнюючих звітів партії«Слуга народу» за I і II квартали 2020 року НАЗК відновило державне фінансування статутної діяльності політичної партії (наказ від 26.03.2021 №190/21)», - йдеться в повідомленні.

В агентстві додали, що передали до Нацполіції повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень в звітах таких політичних партій: «Блок Вілкула «Українська перспектива», «Конгрес українських націоналістів», «Слуга народу», «Блок Кернеса - Успішний Харків».

Крім того, НАЗК склало і направило до суду 9 протоколів про адміністративні правопорушення щодо керівників партій за виявлені у звітах порушення.

Йдеться про партії: «Українська народна партія»; «Нова політика»; «Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна», «Народні ініціативи Олександра Фельдмана», «Соціал-патріотична асамблея слов'ян», «ВАРТА (Всеукраїнський союз регіональних і територіальних активістів)», «Партія Ігоря Колихаєва «Нам тут жити!»; «Республіканська християнська партія»; «Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі».

Нагадаємо, 1 березня 2021 року НАЗК призупинило держфінансування партії «Слуга народу».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: