У НАЗК пояснили призупинення фінансування партії «Голос»

Читать на русском
Держфінансування партії Голос НАЗК призупинило через порушення у звітах, а не нібито через політичний тиск.
фото з відкритих джерел

Нацагентство з питань запобігання корупції назвало причину, з якої призупинило державне фінансування партії «Голос». Як заявили в НАЗК, мова не йде про «політичний тиск».

Про це йдеться в заяві пресслужби НАЗК у понеділок, 11 січня.

Кіра РудикНародний депутат України
Рудик пообіцяла завтра оприлюднити факти кнопкодавства під час призначення Сергій ШкарлетаСказано 17 грудня 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

У відомстві нагадали, що в 2020 році НАЗК зупинило фінансування двох парламентських політичних партій. Першою була ВО «Батьківщина». Другою стала «Голос».

Обидва рішення приймалися через виявлення недостовірних відомостей у звітах партій.

«За результатами аналізу звітів партій фінансування призупинено до усунення порушень», - йдеться в повідомленні.

«НАЗК встановило, що партія «Голос» оформила ряд договорів із фізичними особами-підприємцями на суму близько 1,1 млн грн щодо послуг, виконання яких документально належним чином не підтверджено. Серед таких послуг — медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження тощо. Крім того, встановлено інші порушення та недоліки, які не пов’язані із зупиненням фінансування партії», - пояснили в агентстві.

У відомстві підкреслили, що заяви «Голосу» про «політичний тиск» з боку НАЗК безпідставні.

«Закиди про нібито «політичний тиск» не мають жодних підстав. НАЗК чітко вказало, які порушення були виявлені у звітах партій. НАЗК сподівається, що партія «Голос» в найкоротші терміни надасть уточнювальний звіт, який може бути підставою для відновлення державного фінансування», - зазначив заступник глави Нацагентства Іван Пресняков.

При цьому в НАЗК додали, що «ВО «Батьківщина» подала уточнювальний звіт, в якому усунула порушення. Держфінансування політсили вже відновлено.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що НАЗК позбавило держфінансування партію «Голос». Про це повідомила голова полутсили Кіра Рудик. При цьому в партії заявили про політичний тиск.

У четвертому кварталі 2020 року НАЗК призупинило фінансування «Батьківщини».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: