ОАСК поновив держфінансування «Голосу», скасувавши наказ НАЗК

Читать на русском
Окружний адмінсуд столиці розглянув і задовольнив частково позов політичної партії Голос до Нацагентства з питань запобігання корупції.
Окружний адміністративний суд Києва

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов партії «Голос» до Національного агентства з питань запобігання корупції на призупинення державного фінансування, скасувавши відповідний наказ агентства.

Таке рішення ще 9 квітня ухвалила суддя Окружного адмінсуду Києва Нана Вєкуа, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 11 січня стало відомо про позбавлення партії «Голос» державного фінансування з боку Нацагентства з питань запобігання корупції. Як стверджували у партії, у НАЗК є дві претензії до партії. Перша стосується оформлення угод та актів виконаних робіт у підрядників. Друга претензія полягає в тому, що «Голос» сплатив орендну плату за офіси трьох територіальних організацій.

У НАЗК тоді повідомляли, що партія «Голос» оформила низку договорів із фізичними особами-підприємцями на суму близько 1,1 млн грн щодо послуг, виконання яких документально належним чином не підтверджено. Серед таких послуг: медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження.

Не погодившись з таким рішенням, партія «Голос» подала позов до НАЗК в Окружний адмінсуд Києва. У ньому просили скасувати наказ Нацагентства про призупинення держфінансування «Голосу» та визнати протиправними дії НАЗК щодо складання акту та висновку стосовно про проведення аналізу звіту партії. Також політсила подала в ОАСК заяву про забезпечення позову, в якому просила на час розгляду позову відновити фінансування партії.

Розглянувши заяву про забезпечення позову, 5 лютого ОАСК її задовольнив і призупинив дію рішення НАЗК про призупинення держфінансування партії «Голос». Однак уже 14 квітня Шостий апеляційний адмінсуд скасував забезпечення позову.

Але до цього, 9 квітня, суддя ОАСК Вєкуа частково задовольнила позов партії «Голос», визнавши протиправним і скасувавши наказ НАЗК про призупинення держфінансування. Рішення поки що не набрало законної сили.

Наразі Нацагентство оскаржує це рішення до Шостого апеляційного адмінсуду. ШААС уже призначив розгляд скарги НАЗК в порядку письмового провадження з 27 травня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: