Росія змогла отримати для вивчення розбитий БПЛА Bayraktar – Мілітарний

Читать на русском
Звідки Bayraktar потрапив до Росії - невідомо. Також невідомо, що стало причиною його падіння. На фото немає жодних ознак ураження БПЛА з землі
Розбитий BayraktarВідкрите джерело

До рук російських військових потрапив розбитий безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2. Судячи з його пошкоджень, БПЛА впав самостійно, а не був збитий.

Про це повідомляє Мілітарний.

Фотографії розбитого безпілотника опублікував російський пропагандист Олександр Рогаткін, супроводивши фото знущальним підписом. На фото безпілотник показаний лежачим в закритому приміщенні, це може вказує, що його фотографували вже на території РФ.

Які види летальної зброї є у ЗСУЯкі основні види летальної зброї є у розпорядженні Збройних сил України, дивіться на інфографіці.

_«Мощі святого Байрактара. Адептам секти свідків другого сходження з небес турецької балалайки відпускаються на вагу з 5% знижкою», - написав пропагандист.

Звідки Bayraktar потрапив до Росії - невідомо. Також невідомо, що стало причиною його падіння. На фото немає ніяких ознак ураження БПЛА з землі - видання припускає, що причиною аварії стала помилка оператора, технічний збій або, що більш ймовірно, застосування проти нього засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ). На фото видно, що у безпілотника відсутні електронні блоки - швидше за все, що вони вже в руках російських інженерів, які намагаються вивчити складну техніку і розібратися, як вона працює.

Видання зазначає, що БПЛА Bayraktar TB2 використовуються в Сирії, Лівії, Нагірному Карабасі (армія Азербайджану) і на Донбасі (Україна, ЗСУ). У всіх цих країнах російські війська або найманці беруть участь у бойових діях, тому тільки питанням часу було те, коли Bayraktar потрапить росіянам в руки.

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

Тим часом в Україні анонсували виробництво БПЛА нового покоління. Спільний проєкт України та Туреччини, завод з виробництва безпілотних літальних апаратів, який зараз будується в Київській області, зможе випускати реактивні БПЛА типу ANKA, які здатні вражати як наземні, так і повітряні цілі.

А в Туреччині пройшли випробування першого у світі безпілотника з лазерною зброєю Eren. Апарат здійснив успішні постріли з дистанцій 500, 300 і 100 метрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: