Армія продовжить застосовувати безпілотники Bayraktar на Донбасі – Залужний

Читать на русском
Оскільки БПЛА Bayraktar показали свою ефективність в ООС, за допомогою компанії-виробника безпілотників в ЗСУ буде впроваджуватися повсюдне застосування БПЛА
Фото із зустрічіFacebook

Головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний і генеральний директор турецької компанії Ваукаr Makina Халюк Байрактар, яка поставляє Україні свої БПЛА Bayraktar, провели зустріч, в ході якої обговорили можливість створення спільної україно-турецької робочої групи з впровадження безпілотної авіації в ЗСУ.

Про це повідомив сам Залужний у своєму Facebook.

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

«Ударні безпілотні комплекси Bayraktar TB2 довели свою ефективність, зокрема, в районі проведення операції об'єднаних сил. Тому ми продовжуємо нарощувати тактику і методику їх бойового застосування для стримування російської агресії та захисту інтересів України... Ми говорили однією мовою, адже у нас є спільне бачення потенціалу розвитку і застосування безпілотної авіації» - написав він.

Також Залужний зазначив, що Ваукаr Makina планує і далі виробляти безпілотники останнього покоління Akinci, які оснащуються українськими двигунами.

Нагадаємо, в жовтні в зоні ООС на Донбасі. Це питання російська сторона також підняла на засіданні ТКГ.

При цьому в штабі ООС неодноразово повідомляли, що російські бойовики запускають безпілотники на Донбасі вже давно. БПЛА неодноразово перетинали лінію розмежування.

Глава Міноборони анонсував закупівлю Україною ще однієї партії БПЛА Bayraktar.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: