У Туреччині випробували перший у світі дрон із лазерною зброєю

Читать на русском
У Туреччині пройшли випробування першого у світі безпілотника із лазерною зброєю Eren. Він призначений для дня знищення вибухових пристроїв без допомоги саперів.
aa.com.tr

У Туреччині пройшли випробування першого у світі безпілотника із лазерною зброєю Eren. Апарат здійснив успішні постріли з дистанцій 500, 300 та 100 метрів.

Про це повідомило агентство Анадолу.

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

«Дрон Eren розроблений оборонними компаніями TÜBİTAK та ASİSGUARD при координації департаменту криміналістики Головного управління безпеки та здатний на відстані нейтралізувати вибухонебезпечні елементи за допомогою лазерної зброї... Максимальна висота польоту Eren становить 3 000 метрів», – йдеться у повідомленні.

Дрон Eren призначений для дня знищення вибухових пристроїв за допомогою лазерної зброї без залучення саперів.

Нагадаємо, очікується, що найближчим часом Туреччина поставить в Україну ще 24 ударні безпілотники Bayraktar. Туреччина уточнювала, що поставка бойових БПЛА Україні не пов'язане із зростанням напруги на Донбасі.

У ЗСУ заявили, що армія продовжить застосовувати безпілотники Bayraktar на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: